НОВИНИ

Ердоган и Путин разговаряха в Китай

Президентите на Русия и Турция обсъдиха възможностите за пълно възстановяване на отношенията между двете държави. Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в китайския град Ханджоу, където утре започва срещата на върха на Г-20.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
21:50, 03.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

В непринудена атмосфера премина срещата между двамата президенти, съобщават руските медии. Владимир Путин изрази увереност, че турското ръководство ще успее да нормализира напълно ситуацията в страната.

Владимир Путин, президент на Русия: Щастливи сме, че живота в Турция се нормализира. Турция преживява нелеки времена, бори се с тероризма и се сблъсква със сериозни терористични престъпления.

Това е втората среща между двамата лидери за по-малко от месец. В началото на август те се срещнаха в Санкт Петербург и сложиха началото на процеса за нормализиране на отношенията между двете страни.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Днес, ние ще продължим темите, които започнахме да обсъждаме в Санкт Петербург, както политическите, така и икономическите.

Ердоган благодари на руския президент и за възобновяването на чартърните полети до Турция. Форумът на Г-20 е първата голяма международна среща на турския президент след неуспешния опит за преврат в Турция. Срещата с Ердоган, беше първа в програмата на Путин. Утре турският президент ще се срещне с американския държавен глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести във Великобритания срещу Брекзит
Протести във Великобритания срещу Брекзит
​Блокирани повече от 6 часа пътници на летище София
​Блокирани повече от 6 часа пътници на летище София