НОВИНИ

Ердоган: Парламентът може да обсъди въвеждането на смъртно наказание

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че парламентът може да обсъди въвеждането на смъртна присъда, предаде ДПА.В отговор на призиви на поддръжници в Истанбул Ердоган заяви, че "право в една демократична страна е всяко искане да бъде разгледано, обсъдено и дебатирано".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
23:01, 16.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
ердоган парламентът обсъди въвеждането смъртно наказание

Подобно обсъждане може да се състои в парламента, заяви Ердоган, като добави, че "не е необходимо да се получи разрешение за това от някъде".

Във връзка със снощния неуспешен опит за преврат премиерът Бинали Йълдъръм припомни по-рано днес, че смъртното наказание е премахнато от системата на турското правосъдие, като обаче добави, че ще се обмислят стъпки, за да не се повтаря подобно нещо.

Когато Йълдъръм се обърна към тълпата, събрала се пред сградата на парламента тази вечер, някои от присъстващите започнаха да скандират: "Искаме смъртно наказание", а премиерът отговори: "Получихме вашето послание, необходимото ще бъде направено", предаде АП.

Същевременно международната правозащитна организация Амнести интернешънъл и редица политици предупредиха срещу въвеждането на смъртно наказание в Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическите опоненти в Анкара се обединиха
Политическите опоненти в Анкара се обединиха
Хиляди привърженици на президента Ердоган се стекоха в Истанбул
Хиляди привърженици на президента Ердоган се стекоха в Истанбул