НОВИНИ

Страни от ЕС затягат мерките срещу бежанците

Еврокомисията съобщи, че подготвя планове за действие в извънредна ситуация и при искане на Атина има множество възможности за съдействие и за покриване на 85 процента от разходите. По-рано унгарският премиер обяви строеж на ограда и с Румъния, а в интервю германският канцлер коментира решението на Австрия да приема само по 80 мигранти на ден.

Владислав Велев
от Владислав Велев
17:11, 29.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Австрия реши да приема по 80 мигранти на ден и виждаме какво се случва. Гърция получава помощ. Аз съм в тесен контакт с Алексис Ципрас. Гърция в момента трябваше да има приемни центрове за 50 хиляди души, само че не се справиха. Това не е добре, но не можем да ги оставим в труден момент. Опасявам се точно от това, ако една страна определя какво да става на границите й, друга страда. Това не е моята Европа.
Виктор Орбан, министър-председател на Унгария: Изпратих нови военни части на границата. На министрите на отбраната и вътрешните работи е наредено да подготвят изграждането на защитна линия по границата с Румъния. Ако е необходимо, ще се защитаваме от Словения до Украйна. Ще дадем урок на Брюксел, на трафикантите на хора и мигрантите, че Унгария е суверенна страна и на нейна територия може да се влезе само, ако се спазва законът.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна иска екстрадиране на един от биячите на Околовръстното шосе
Украйна иска екстрадиране на един от биячите на Околовръстното шосе
Наши сънародници в САЩ с поздрав за Баба Марта
Наши сънародници в САЩ с поздрав за Баба Марта