НОВИНИ

Евакуираха жилищен блок във Велико Търново заради сигнал за бомба

Десетки обитатели на жилищен блок във Велико Търново спешно бяха евакуирани късно снощи, заради сигнал за поставена бомба в голям супермаркет. Помещението се намира в идеалния център на града и на метри от сградата на полицията. В продължение на повече от 8 часа центърът беше отцепен, а съмнителният пакет открит и иззет от служители на полицията и спецчастите.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
12:35, 06.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Среднощният екшън започва около 18:30 часа снощи. Служител в търговския обект подава сигнал на телефон 112, че в магазина има съмнителен пакет за собственик. Полицията реагира мигновено, района е отцепен, а служителите и жителите на два съседни блока са евакуирани. Не настана паника, хората следвах указанията на спецчастите.

Елена Гайтанджиева - жител на Велико Търново: „Някакво устройство някъде, не се знае какво и трябва да напуснем сградата, това ни казаха!"

Операцията по обезвреждането на съмнителния пакет продължи близо шест часа. По първоначални данни на полицията действително става въпрос за багаж с поставен таймер и някаква течност. Все още не е ясно дали тя е взривоопасна.

;

Част от евакуираните хора се настаниха при свои близки и приятели, а останалите се прибраха в домовете си с ужас и притеснение в ранните часове на деня.

Пенчо Пенчев - жител на Велико Търново: „Казаха, че ни освобождават! Въпрос: а има ли някаква опасност? - Не, казаха, че вече е приключило!"

Към момента няма информация за версии, причини и извършители, но вероятно целта е била сплашване. Става ясно, че наемателите на обекта са нови и не са от Велико Търново. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичани излизат на протест в защита на трамвай 6
Столичани излизат на протест в защита на трамвай 6
Опасен път в Пловдивско
Опасен път в Пловдивско