НОВИНИ

Еврото засега удържа на несигурността

"Ще продължим да работим в Европа, набелязали сме правилните приоритети", коментира германският канцлер Ангела Меркел. Според нея и според представителите на евроинституциите правителствената криза в Италия няма да доведе до рязко задълбочаване на кризата в еврозоната.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 05.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Единната европейска валута реагира на оставката на Матео Ренци със срив до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от март 2015 година. Еврото падна с процентен пункт и половина до долар и 5 цента, но в следобедните часове поскъпна отново с над 2 цента до най-високото си ниво от две седмици, според агенция "Блумбърг".

Пиер Московиси, еврокомисар по икономическите и финансовите въпроси: Уверен съм в капацитета на еврозоната да удържи на всякакви сътресения. Мисля, че системата и управлението ни сега са много стабилни. Банковият съюз е силен.
Йерун Дейселблум, председател на еврогрупата: Досега пазарите реагират доста спокойно. Изглежда не се налагат някакви извънредни мерки.
Волфганг Шойбле, финансов министър на Германия: Няма причина да се говори за криза на еврото и не е в интерес на никого да създава такава.

Вижте коментара на Николай Шуманов, анализатор в "БенчМарк", за последствията от референдума и как отрицателният вот се отразява на финансовите пазари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гимназията по облекло в Русе празнува 120 години с ревю-спектакъл
Гимназията по облекло в Русе празнува 120 години с ревю-спектакъл
Защо Австрия избра Александър Ван дер Белен?
Защо Австрия избра Александър Ван дер Белен?