НОВИНИ

ФБР разследва руска намеса в изборите в САЩ

ФБР разследва руска намеса в изборния процес в Съединените щати. Това потвърди за първи път директорът на бюрото - Джеймс Коми. Днес Коми и директора на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс говориха пред Комисията по разузнаването на Камарата на представителите на Конгреса.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:36, 20.03.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света
фбр разследва руска намеса изборите сащ

Директорът на ФБР посочи пред Комисията по разузнаването на Конгреса, че няма практика да се разкриват подобни разследвания, но поради големия обществен интерес, Министерството на правосъдието е дало разрешение.

Джеймс Коми, директор на ФБР: "ФБР, в рамките на контраразузнавателната си дейност, разследва усилията на руското правителството за намеса в президентските избори през 2016 г. Това включва разследване на връзки между лица, свързани с кампанията на Тръмп, и руското правителство, а също дали е имало съгласуване между кампанията и усилията на Русия."

По-рано Доналд Тръмп нарече фалшива новината за руската намеса. "Демократите измислиха и лансираха историята с Русия като извинение за това, че водиха ужасна кампания.", написа Тръмп в Туитър. Джеймс Коми трябваше да коментира друго твърдение на Тръмп в Туитър, че е бил подслушван по време на предизборната кампания по нареждане на Барак Обама.

Джеймс Коми, директор на ФБР: "Нямам информация, която потвърждава тези туитове, а ние разгледахме внимателно въпроса. Правосъдното министерство ме помоли да ви предам същия отговор."

Никой президент не може да нареди подобно подслушване, допълни Коми. Пред комисията директорът на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс отрече да е искано от британските тайни служби да шпионират Тръмп. Намек в този смисъл беше подет наскоро от говорител на Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу записните заповеди
Протест срещу записните заповеди
Брекзит започва на 29 март
Брекзит започва на 29 март