НОВИНИ

Фондацията "Онасис" спонсорира специалността "Новогръцка филология" в СУ

От началото на академичната 2016-2017 година специалността "Новогръцка филология" си сътрудничи с фондацията "Александрос С. Онасис" в популяризирането и развитието на обучението по новогръцки език и култура в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от пресцентъра на СУ.

фондацията онасис спонсорира специалността новогръцка филология
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 13.03.2017
Чете се за: 00:21 мин.
Още

През академичните 2016-2017, 2017-2018 и 2018-2019 години фондацията "Онасис" ще спонсорира определени дейности и проекти в рамките на бакалавърската и магистърската програма на специалността "Новогръцка филология".

Предвидена е финансова подкрепа за отличните студенти, рекламна кампания на специалността "Новогръцка филология", оборудване на мултимедийна учебна зала, купуване на нови книги за библиотеката "К. П. Кавафис", учебни екскурзии в Гърция и постоянен семинар по гръцки език и култура.

В рамките на семинара ще гостуват изтъкнати специалисти в областта на новогръцките изследвания и ще се осъществяват различни студентски проекти и културни прояви. Ще се актуализират също учебните програми и ще се повиши професионалната квалификация на преподавателския състав в специалността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени създадоха изкуствена ретина, надяват се да връща зрението
Учени създадоха изкуствена ретина, надяват се да връща зрението
Президентът на Сърбия свиква извънреден Съвет за национална сигурност
Президентът на Сърбия свиква извънреден Съвет за национална сигурност