НОВИНИ

Форум в подкрепа на млади предприемачи в София

В Европейския ден на предприемача, десетки студенти от университети в София посетиха форум в подкрепа на млади предприемачи. Събитието се организира за 14-а поредна година. В рамките на еднодневния форум беше представена и програмата "Рестарт", която има за цел да подпомогне млади предприемачи, които са срещнали трудности, правейки първите си стъпки в бизнеса.

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 04.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Идеята на проекта е да насърчи младите хора, които са стартирали собствен бизнес, но не са успели да го развият, да си дадат втори шанс. Първата стъпка е създаването на Алианс, който да свързва младите предприемачи с институции и професионални организации.

Вихра Андонова - Ръководител на проект "Рестарт"
"Другото, което ще бъде направено е набор от обучителни материали, които ще бъдат достъпни онлайн и ще дават изключително богата информация за предприемачите."

Деница е студент е в Университета за национално и световно стопанство със специалност "Маркетинг". Тя е един от хората, дошли за да разкажат на своите връстници за трудностите, с които могат да се сблъскат и за начините да ги преодоляват.

Деница
"Първо, че е необходимо да предаваме нашия опит нататък. Второ, че е много ценно да видиш някой на твоята възраст, който вече е минал по този път и се е престрашил малко по-рано. Това ти вдъхва една увереност, че ти също би могъл да се справиш с едно такова предизвикателство да бъдеш предприемач и студент едновременно."

Опитни бизнесмени и експерти в сферата на предприемачеството също дадоха съвети за стартирането на успешен бизнес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колеги на ​Мария Каварджикова й подариха незабравим подарък
Колеги на ​Мария Каварджикова й подариха незабравим подарък
Задържани са предполагаеми организирани нападатели срещу мигранти
Задържани са предполагаеми организирани нападатели срещу мигранти