НОВИНИ

Франсоа Оланд: Франция се нуждае от повече ресурси за борба с тероризма

Франция се нуждае от повече ресурси за борба с тероризма. Това заяви днес президентът Оланд на церемония в Париж в памет на френските жертви на терора в страната и чужбина.

bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 19.09.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света

За няколко месеца при различни нападения Франция загуби повече от 230 души. За тях бяха положени бели рози. Оланд се обяви за мерки с устойчив характер за предвиждане и предотвратяване на терористични актове.

Във Франция е в сила извънредно положение след ноемврийските нападения със 130 жертви в Париж. Не трябва да се смесва исляма с тероризма, заяви в емоционално слово млада френска мюсюлманка, оцеляла след атентата в Ница през юли. Тези варвари нямат нито закон, нито вяра, нито религия, допълни тя и се обърна пряко към държавния глава.

Франсоа Оланд - президент на Франция: Никога досега страната ни не е била атакувана с такъв престъпен размах, с толкова разрушителна ярост и варварска жестокост. Ето защо беше толкова важно да чуем имената на всички 230 жертви, убити от терористи след 19-ти септември 2015 година във Франция и чужбина.
Ясмин Бузерган Марзук - оцеляла от нападението в Ница: Обръщам се пряко към Вас г-н Президент и вашите наследници на поста, от името на моето и на идните поколения. Нека бъде сложен окончателен край на тези варварски актове. Нека терорът, от който страдат френските граждани, да престане, както и насаждането на омраза между религиозните общности. Нека бъдем една общност с едни и същи ценности.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художникът Любен Диманов откри изложба живопис „Покой и движение“
Художникът Любен Диманов откри изложба живопис „Покой и движение“
Стрелба в центъра на София, пострада сириец
Стрелба в центъра на София, пострада сириец