НОВИНИ

Франция мобилизира 13 200 полицаи за срещата на Г-7

Засилени мерки за сигурност във Франция преди срещата на Г-7. Лидерите на седемте водещи икономики в света ще бъдат във френския град Биариц между 24 и 26 август.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:45, 21.08.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Хиляди френски полицаи ще бдят за сигурността в Биариц, който ще бъде домакин на срещата на Г-7 през уикенда.

Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер съобщи, че сред предохранителните мерки е затварянето на центъра на града за автомобили и пешеходци без акредитации.

Кристоф Кастанер, министър на вътрешните работи на Франция: Ще бъдат мобилизирани 13 200 полицаи и жандармеристи. Те ще бъдат подкрепени от военни, които ще осъществят антитерористични мисии и защита на въздушното и морското пространство. Всички те ще разчитат и на испанските полицейски сили.

За да може лидерите да се придвижат безпрепятствено до Биариц, местните власти затварят всички въздушни, железопътни и сухопътни връзки. Най-големият плаж също ще бъдат затворен за посетители.

Кристоф Кастанер, министър на вътрешните работи на Франция: Трябва да е напълно ясно, че няма да толерираме никакви нарушения на реда. Ако има такива, ще реагираме. При струпване на хора, те ще бъдат разпръсвани незабавно, а провокаторите - задържани.

Кастанер заяви още, че очаква планираните протести в близост до Биариц да протекат мирно. Активистите се готвят да изразят недоволството си по въпроси като икономическата несправедливост и климатичните промени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисия в Сливен решава оказана ли е адекватна помощ на детето от Сотиря
Комисия в Сливен решава оказана ли е адекватна помощ на детето от Сотиря
Пхенян вероятно разполага с ядрена бойна глава
Пхенян вероятно разполага с ядрена бойна глава