НОВИНИ

ГЕРБ и Нова Република са за отсрочка за позицията по делото срещу "Газпром"

ГЕРБ и Нова Република поискаха служебното правителство да договори с Европейската комисия удължаване на срока, в който България трябва да представи своята позиция по антитръстовото дело, водено от Брюксел срещу "Газпром". Двете партии проведоха спешна среща в парламента по темата.

bnt avatar logo
от БНТ
20:03, 20.04.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Ако в съда бъде доказано, че руската страна е злоупотребила с господстващо положение, България може да предоговори много по-ниска цена на синьото гориво от сегашната, смятат от Нова Република. Според говорителя на формацията Трайчо Трайков служебният кабинет няма нито време, нито експертен капацитет, за да изготви позицията до 5 май, когато изтича крайният срок. Трайков призова с това да се заеме редовното правителство. Според депутата от ГЕРБ Теменужка Петкова няма яснота какво е направил до момента кабинета "Герджиков" и затова поиска изслушване на служебния министър на енергетиката в парламента.

Трайчо Трайков - Нова република: "Това наистина е момент от ключово значение и фактът, че той съвпада с мандата на едно временно по същество правителство мисля, че е добър аргумент и основание да се иска удължаване на срока, в който вече избраното правителство да представи своята гледна точка".
Теменужка Петкова - депутат от ГЕРб, бивш министър на енергетиката: "Ние от политическа партия ГЕРБ изразяваме готовност да участваме в подготовката, в обсъждането на едно такова становище, в него трябва да намери отражение и въпросът, свързан с формулата за определяне цената на природния газ. Смятаме, че това е една много важна стъпка, която трябва да бъде предприета. Тя касае цялата българска икономика. Касае битовите потребители".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха Деница Златева за председателството на ЕС
Изслушаха Деница Златева за председателството на ЕС
Явор Нотев: Очаквам един по-смислен, по-съдържателен, по-полезен парламент
Явор Нотев: Очаквам един по-смислен, по-съдържателен, по-полезен парламент