НОВИНИ

Германия с остри критики срещу НАТО

Германският министър Фран-Валтер Щайнмайер предупреди НАТО за "подстрекаване на война" на фона на военните учения в Източна Европа. Вчера завърши 10-дневно учение на Алианса, което симулира руска инвазия срещу Полша. Интензивните натовски маневри, които започнаха този месец не допринасят за регионалната сигурност и могат да възпламенят напрежение с Русия. Това гласи изказване на Щайнмайер в интервю за германския вестник Билд ам Зонтаг.България винаги е отстоявала идеята за по-засилено присъствие на НАТО в Черно море, припомни външният министър Даниел Митов. Това е част от дебата, който се води от години между членовете на алианса.

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 18.06.2016
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Въпросът, който е на дневен ред, според Митов в момента, е какво ще се случи и какви мерки трябва да бъдат предприети, ако Турция спре да изпълнява споразумението си за връщане на бежанци. Това засяга не само България, но и целия ЕС.

Митов направи коментара след срещи с граждани в рамките на деня на отворени врати във Външно министерство.

Даниел Митов, министър на външните работи: Споразумението на реадмисия между ЕС и Република Турция влиза в сила, тогава когато това споразумение е ратифицирано от турския парламент и има решение на МС на Република Турция за неговото прилагане. Последният елемент липсва. Това е есенцията и моментът, който трябва да бъде ясно разбран.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста обвинените в опит за убийство на Димитър Желязков-Очите
Оставиха в ареста обвинените в опит за убийство на Димитър Желязков-Очите
Повдигнаха обвинение на убиеца на британската депутатка
Повдигнаха обвинение на убиеца на британската депутатка