НОВИНИ

Издирват се две момчета, изчезнали във водите на река Янтра във Велико Търново

Полиция, пожарна, и водолази издирват две момчета, които се предполага, че са изчезнали във водите на река Янтра във Велико Търново. Децата са на 15 години и са изчезнали около 14 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 18.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Те са от дом за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови" в града. По разказ на техен приятел, децата решили да се разхладят и да плуват във водите на реката в района на паметника "Асеневци" в центъра на града.

Момчето твърди, че когато излязъл на брега, приятелите му не се виждали във водата и не се върнали на брега. Подал сигнал на телефон 112 и веднага на място дошли спасителните екипи. От няколко часа районът и дъното на реката се претърсват, но от децата няма и следа. Според полицията вероятно става въпрос за трагичен инцидент.

Валентин Къндев - началник на РПУ- Велико Търново: Към момента водолази са на място, колеги са предприели необходимите действия по издирване на двете деца, но все още нямаме резултат за тяхното установяване. Гъстата растителност около брега допълнително създава проблем при обхождането на терена, но и вие сами може да се убедите, че водите на реката са още мътни, не се е успокоила след падналите дъждове и това допълнително затруднява издирването.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глас на града: За цената на успехите и силата на духа
"Глас на града": За цената на успехите и силата на духа
Албания забрани вноса на месо от Македония и България заради нодуларния дерматит
Албания забрани вноса на месо от Македония и България заради нодуларния дерматит