НОВИНИ

Германия затяга антитерористичните мерки

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер представи пакет от нови мерки за сигурност в отговор на обществените тревоги след атентатите във Франция и Белгия и нападенията в редица градове в Германия през миналия месец.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 11.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Томас де Мезиер иска подсилване на полицейските редици с още няколко хиляди души. По думите му е необходимо засилване на мерките и в интернет, най-вече в т.нар. тъмна мрежа, където данните са криптирани, а влизането в сайтове е анонимно.

Вътрешният министър не е съгласен с предложението за забрана на бурките и за облекчаване на лекарската тайна, но подкрепя отнемането на германското гражданство на джихадисти с двойна националност и за ускоряване на депортирането на опасни чужденци.

Томас де Мезиер, министър на вътрешните работи на Германия: Искам затягане на правилата за пребиваване на чужденци, които извършват престъпления или представляват риск за обществената сигурност в Германия. Искаме да въведем нови основания за задържане при заплаха за обществената безопасност, за да сме сигурни, че после тeзи хора ще напуснат страната. В бъдеще искаме да видим повече употреба на мярката задържане преди депортиране за чужденци престъпници и тези, които представляват заплаха за обществената сигурност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнали за развалени храни в Благоевград
Сигнали за развалени храни в Благоевград
Колко е устойчив асфалтът в Пловдив
Колко е устойчив асфалтът в Пловдив