НОВИНИ

Героите по време на атентата в Лондон

Румънски пекар се превърна в герой в социалните медии, заради смелостта, която проявил по време на нападението в Лондон. Испанец се нахвърлил със скейтборда си върху терористите, за да спаси една жена. Съдбата на 39-годишния Игнасио, обаче, е неясна. Близките му нямат връзка с него от деня на атаката.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:17, 05.06.2017
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Флорин Морариу - румънският пекар, който загърби страха по време на нападението и спаси живота на много хора. Бил в пекарната, когато чул викове. Излязъл навън и видял бягащите хора. А след това и нападателите, които намушквали пешеходци.

Флорин Морариу: Хванах две щайги. И хвърлих едната върху единия нападател. Знаех, че той ще я отклони, защото ме гледаше. Но исках веднага след това да го ударя с втора. Тръгнах към него и го ударих в главата. Той падна. Тогава, обаче, се приближи полицейска кола и от високоговорителя, полицаите ми викаха да бягам, защото хвърлят граната.

Последвала експлозия. Флорин успял да се върне до пекарната, отворил вратата и пуснал бягащите от нападателите хора.

Флорин Морариу: Бяха около 20-тина души. Имаше и човек в инвалидна количка. Той стоеше в средата на улицата, но другите му помогнаха да влезе.

Флорин казва, че не изпитал страх. Не мисли, че постъпката му е героична.

Флорин Морариу: Аз съм нормален човек, не искам да съм герой.

В герой се превърна и полицай от транспортната полиция. Той бил въоръжен само с палка, но се опитал да спре нападателите. Полицаят е ранен, но състоянието му вече е стабилно.

В момента на атаката, на метри от нападението се оказал и българинът Радослав Петров, който е таксиметров шофьор в Лондон. По случайност не се озовал на пътя на терористите. Бил с клиенти, когато видял бягащите хора, чул стрелбата , а след това и полицейските сирени. Ройтерс разпространи кадрите на Радослав, които били заснети от камерата на автомобила му...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Президентът Румен Радев се срещна с председателя на ВАС Георги Колев​
​Президентът Румен Радев се срещна с председателя на ВАС Георги Колев​
Детска работилница за рециклиране на стъкло в София
Детска работилница за рециклиране на стъкло в София