НОВИНИ

Гешев: Ралев е наблюдаван от пет месеца за корупционни престъпления

Арестуваният вчера зам.-кмет на Пловдив Ральо Ралев е наблюдаван от пет месеца, съобщи на извънреден брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:10, 31.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
гешев ралев наблюдаван пет месеца корупционни престъпления

Ралев е наблюдаван за корупционни престъпления. Към момента няма привлечени лица към досъдебното производство, утре до края на деня ще стане ясно дали и как на задържаните ще бъде наложена мярка за неотклонение, допълни Гешев.

Следенето на Ралев е започнало след доклад при главния прокурор, който е бил препратен към специализираната прокуратура.

"Надявам се случаят да приключи с влязла в сила присъда", допълни Гешев.

При разкриването на престъпленията в пловдивския район са използвани специални разузнавателни средства, а задържането на самия кмет и служители на администрацията му е извършено от СДВР, - "по обясними причини столичната дирекция на вътрешните работи извърши арестите", допълни Гешев.

В четвъртък кметът на район "Северен" Ральо Ралев бе задържан в района на бул. "Марица" в Кършияка. По-късно той бе доведен с белезници в сградата на общината, където течеше и претърсване. Ральо Ралев е втори мандат кмет на "Северен", член на ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на 10 лица, задържани при акцията в Монтана
Повдигнаха обвинения на 10 лица, задържани при акцията в Монтана
Три деца са ранени при демонстрация на взривяване на граната в Силистра
Три деца са ранени при демонстрация на взривяване на граната в Силистра