НОВИНИ

Глоба до 10 000 лв. за нарушение на правилата за трансфер на химически вещества

Глоба в размер от 1000 до 10 000 лева или имуществена санкция от 5000 до 25 000 лева ще бъде налагана при нарушение на правилата за трансфер на химически вещества от и за територията на България за и от държава от Общността, гласува парламентът. Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори.

bnt avatar logo
от БТА
10:30, 22.12.2016
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
глоба 000 нарушение правилата трансфер химически вещества

Трансферът се извършва само когато крайната употреба е за цели, които не са забранени от европейска конвенция, според действащите разпоредби. При превоз на химически вещества българското физическо или юридическо лице в 7-дневен срок преди извършването на трансфера трябва да представи в Междуведомствената комисия документи при условия и по ред, определени с наредба на министъра на икономиката.

Според вносителя на измененията - Министерския съвет, целта е допълване на съществуващите административно наказателни разпоредби, отнасящи се до нарушения и неспазване на изискванията за трансфер на химически вещества от и за територията на Република България за и от държава от Общността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фонд „Земеделие“ изплати над половин милиард лева по СЕПП
Фонд „Земеделие“ изплати над половин милиард лева по СЕПП
Автобус с 50 души катастрофира край Микре, 3-ма са загинали
Автобус с 50 души катастрофира край Микре, 3-ма са загинали