НОВИНИ

Гранични полицаи откриха 20 незаконни имигранти на ГКПП-Лесово

Предотвратени са опити за нарушение на границата на 215 имигранти.

гранични полицаи откриха незаконни имигранти гкпп лесово
bnt avatar logo
от БНТ
15:29, 31.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Днес към 9.30 часа на ГКПП Лесово за влизане в страната пристигнал товарен автомобил „MER“, управляван от 60-годишен турски гражданин. Тирът бил натоварен с трактори. Дежурният граничен полицай извършил проверка с газ-анализатор, при която са отчетени завишени стойности на въглероден двуокис с товарния отсек. При огледа на камиона е установено, че пломбажното въже е срязано и съединено с игла. При проверката на товарното помещение граничните полицаи открили до тракторите 10 незаконни имигранти без документи за самоличност, по техни данни сирийци. Шофьорът и имигрантите са задържани.

Вчера на ГКПП-Лесово граничните полицаи задържаха други 10 незаконни имигранти - с афганистански паспорти. Нелегалните пътници са открити с газ-анализатор в товарен автомобил „Рено“ с румънска регистрация.

През изминалото денонощие граничните полицаи предотвратиха опити за нарушение на границата на общо 215 имигранти. 62 от тях са се опитали да влязат незаконно от гръцка територия в района на ГПУ-Ново село, но са били засечени с термовизионни устройства и след като видели нашите патрули, се върнали обратно. За случаите са уведомени гръцките власти. Граничните полицаи на българо-турската граница са предотвратили опитите за нарушения на границата на другите 155 имигранти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна процесът срещу Лионел Меси за укриване на данъци
Започна процесът срещу Лионел Меси за укриване на данъци
Корейското посолство дари средства на център за социална интеграция
Корейското посолство дари средства на център за социална интеграция