НОВИНИ

Групата на ГЕРБ в СОС с предложение да се плати глобата на гл. архитект на София

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет с предложение - в знак на солидарност общинските съветници да платят глобата, наложена на главния архитект Здравко Здравков от Върховния административен съд. Санкцията е заради отказа му да задвижи процедура за строителство на 44-етажна сграда в кв. Стрелбище. Според председателя на Общинския съвет Елен Герджиков, Здравков е изпълнявал решенията на съвета. Глобата е в размер на 13 000 лева.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:00, 24.04.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Месеци наред жителите на квартал "Стрелбище" протестираха срещу намеренията на фирмата собственик да застрои имота. От 2009 година според общия устройствен план това е зелена площ, но преди това строителство е било възможно. Така спорът между общината и инвеститора може ли да се строи там се пренесе в съда. Миналата година Върховният административен съд глоби арх. Здравков, заради отказа му да одобри високото строителство.

Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет: Главният архитект не нарушава закона, въпреки че така постановява ВАС, това решение на ВАС е най-малкото странно.

Според председателя на Общинския съвет глобата е наложена, защото архитектът е изпълнявал решенията на съвета.

Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет: Искаме по този начин да покажем съпричастност с действията на гл. архитект и най-вече солидарност с гражданите на този район.

Съдебната битка между инвеститора и общината продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха Георги Танчев, който избяга от затвора в Пловдив
Задържаха Георги Танчев, който избяга от затвора в Пловдив
НСТС не постигна единство за наемането на работници от страни извън ЕС
НСТС не постигна единство за наемането на работници от страни извън ЕС