НОВИНИ

Идомени препълнен. Два нови бежански лагера в Неа Кавала и Хърсово

Специалният пратеник на БНТ Александър Марков е на пътя между Идомени и Неа Кавала. Там има новооткрит лагер, тъй като лагера в Идомени се препълнил.

Александър Марков
от Александър Марков
12:20, 06.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Лагерът е във военна зона и приближаването е трудно, но по- рано видяхме два автобуса, които докараха поредната порция от 200 бежанци, но те не успяха да бъдат приети и трябваше да бъдат ескортирани към лагера в Идомени. По всичко, обаче личи, че условията тук никак не са добри, тъй като част от бежанците обикалят по полето и търсят съчки, с които да си запалят огън. Същото е положението и в един друг нов лагер в село Хърсово, който трябва да облекчи положението в Идомени. И двата нови лагера са с капацитет с около 2000 души, но пристигащите са много повече.

"От 4 дни сме тук. Границата е затворена, не можев да продължим. Бях в Идомени. Тук в лагера е добре. В лагера има над 500 души. Искам да отида в Швеция. Условията в лагера са добри. Но сме много изморени".

"Около 1000 души има в лагера. Условията в лагера не са добри. Отношението към е нас е добро, но не и условията. През нощта е много студено. Има храна".


Вижте подробности в прякото включване на Александър Марков в обедните новини "По света и у нас"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Песпонеделник“ в Широка лъка
„Песпонеделник“ в Широка лъка
Под прикритие най-очакваното завръщане в ефира на БНТ
"Под прикритие" най-очакваното завръщане в ефира на БНТ