НОВИНИ

​Има ли напрежение преди пленума на БСП?​

Намеренията на Корнелия Нинова за промени в Изпълнителното бюро на БСП, предизвикаха разногласия в ръководството на партията. Самата Нинова заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че напрежение няма. Обаче предстоящият в неделя пленум на БСП се очертава да е доста разгорещен, защото някои от червените депутати ще трябва да се разделят с постовете си в ръководство на партията. Тези промени трябва да бъдат одобрени от Националния съвет.

bnt avatar logo
от БНТ
19:41, 11.05.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Идеята на Корнелия Нинова, че членовете на Изпълнителното бюро, избрани за депутати, трябва да се оттеглят от ръководство на партията, среща несъгласие сред част от социалистите. Напрежението нараства и от това, че Нинова все пак има намерение да остави част от депутатите в Изпълнителното бюро, но засега не е ясно по какви критерии ще става това.

Корнелия Нинова - председател на БСП - Няма напрежение и всичко останало ще научите в неделя.

По неофициална информация от Изпълнителното бюро се очаква да бъдат изваден Красимир Янков. Говори се, че той ще оспори предложението. На последния конгрес Янков беше един от кандидатите за лидер на партията, класира се на трето място, а при втория тур неговите хора подкрепиха Нинова. Появиха се съмнения за договорка между двамата за бъдещи постове.

Красимир Янков - член на ИБ на БСП, депутат от ПГ на "БСП за България": Нямам договорки с никого - лични, персонални. Нямам конфликт с Корнелия Нинова и не приемам да бъда включван в такъв личен конфликт.

Вероятно ИБ ще напусне и младият депутат Александър Симов, който отказа коментар по темата. Появи се информация, че Кирил Добрев по собствено желание ще се откаже от депутатското си място за сметка на работата си в ръководството на партията. По този въпрос Добрев днес говори уклончиво.

Кирил Добрев - член на ИБ на БСП,депутат от ПГ на "БСП за България": Трябва да сте спокойни, че ще постъпя принципно, защото съм бил винаги човек, който е носил промяната.И не се съмнявайте, че ще подходя принципно по този въпрос.

В неделя Корнелия Нинова вероятно ще обяви и нови зам.-преседатели на партията. Откакто беше избрана досега, тя посочи само един заместник - Стефан Данаилов. Според неофициална информация Нинова вероятно ще предложи за свой заместник и доскорошния министър по европредседателството Деница Златева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделци от Гоцеделчевско се преориентират към отглеждане на тютюн в Гърция
Земеделци от Гоцеделчевско се преориентират към отглеждане на тютюн в Гърция
Пчелари настояват за тригодишен период на преминаване към биостопанства
Пчелари настояват за тригодишен период на преминаване към биостопанства