НОВИНИ

Учителските заплати могат да бъдат увеличени с 15% от септември

Вдигането на минималната пенсия до 200 лева няма да взриви пенсионната система - това коментира финансовият министър Владислав Горанов днес. По думите му този метод на увеличение не отговаря на модела на управление на осигурителната ни система.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 11.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Бюджетът няма да се актуализира заради увеличението на минималната пенсия. Учителските заплати ще бъдат увеличени с поне 15% от 1 септември. Според финансовия министър разчетите на просветното министерство показват, че има възможност за 15 % ръст на заплатите, но се обсъжда и по-голямо увеличение. Това ще е първата стъпка от вдигането на учителските заплати. ГЕРБ обещаха в края на мандата те да са двойно по-високи.

БНТ: Просветният министър каза, че с 15 % се очаква увеличение на учителските заплати, а това беше само ден след като вие обявихте, че още не е ясно с колко ще се вдигнат?
Владислав Горанов - министър на финансите: Продължава да не е ясно, това са вероятно разчети правени от просветния министър. Така или иначе за увеличение се говори от първи септември. Много преди това ще е ясно числото, но ще е в този порядък или малко повече. Казвам, че може и над 15 и това не е наддаване, а въпрос на изчисления и на прецизиране на механизма.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Механизмът за финансиране на училищата ще бъде променен
Механизмът за финансиране на училищата ще бъде променен
Панаир на книгата в Благоевград
Панаир на книгата в Благоевград