НОВИНИ

Комисията за борба със сивата икономика ще разглежда всички постъпили сигнали

Гост в предаването "Още от деня" беше Емил Димитров от Обединени патриоти, който е председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата. Тази нова комисия ще разглежда всички постъпили сигнали и ще търси решение за тях.

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 11.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Димитров поясни, че още докато парламентът е приемал тази комисия, министерство на финансите е възпроизвело същата такава комисия в самото министерство, нещо което не се е случвало от 17 години.

"Тази нова комисия ще координира, но няма да бъдем кадровици. Ще имаме право да извикаме министър или зам.-министър да даваме задачи, да изискваме справки, но това не означава, че сме му началник или пък да назначаваме или уволняваме. Всичко това е с цел да анализираме проблема и ако можем законодателно да помогнем той да го преодолее", заяви Димитров.

Димитров поясни, че "най-удобно е да извикаме всички заинтересовани министри, когато им е удобно, да ги изслушаме и когато кажат, че даден закон в дадена част им пречи, ние да иницираме възможност той да бъде поправен. От друга страна, когато в комисията постъпват сигнали, ние ще трябва да ги разглеждаме. Това не може да се крие или да се правим, че това нещо не съществува".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският съюз ще приеме страните от Западните Балкани след Брекзита
Европейският съюз ще приеме страните от Западните Балкани след Брекзита
Повишават знанията на ученици от пловдивския квартал „Столипиново“
Повишават знанията на ученици от пловдивския квартал „Столипиново“