Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Матурите вече ще бъдат разделени в модули

След малко повече от седмица ще се проведат матурите за 12-ти клас и Външното оценяване след 7-ми клас. Тази година за първи път в редовна сесия матурите ще са разделени на два или три модула, като целта е по този начин да се предотврати преписването и купуването на матури. Според новия зам.-министър за средното образование Таня Михайлова всички мерки за сигурност са взети.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:29, 11.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Видеонаблюдението функционира, макар че не във всички училища има камери, каза Михайлова и допълни, че министерството има готовност да реши и този проблем. Тя обаче подчерта, че според нея е по-важна личната отговорност на тези които се явяват на изпит, а ако се говори прекалено много за мерките за контрол, те ще станат неефективни. Михайлова коментира въвеждането на модулите така:

Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката: Смятам, че това е възможност, нека да мине и самата матура и ще анализираме резултатите, това го правим именно с такава цел.

БНТ: Според вас модулите по-добрия вариант ли са ?

Таня Михайлова: Нека да мине матурата.

БНТ: Тогава да не е късно?

Таня Михайлова: В никакъв случай, вие знаете много добре, че всичко е въпрос на анализ и сравнение, ние го правим за по-добро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конкурс за деца хористи във филхармонията
Конкурс за деца хористи във филхармонията
Механизмът за финансиране на училищата ще бъде променен
Механизмът за финансиране на училищата ще бъде променен