НОВИНИ

Индонезия осуети планиран за Нова година атентат

Силите на реда в Индонезия са осуетили самоубийствен атентат, планиран да бъде извършен в столицата Джакарта по време на празненствата по случай Нова година, и арестуваха петима заподозрени, съобщи Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:28, 20.12.2015
Чете се за: 00:24 мин.
По света
индонезия осуети планиран нова година атентат

Силите на реда са извършили операции в петък и събота на остров Ява, където се намира столицата, и са арестували петима членове на предполагаема терористична мрежа. В хода на акцията са иззети химически продукти, лабораторно оборудване и знаме, подобно на флага на групировката "Ислямска държава".

Сред задържаните е 31-годишен преподавател в ислямско училище за деца и възрастни и негов ученик на 35 години, за когото полицията подозира, че е щял да извърши самоубийствен атентат в нощта на 31 декември срещу 1 януари.

Задържани са още двама, които са поддържали връзки с този ислямски интернат, със специалисти по направата на експлозиви и с екстремисти от други региони на Ява. При обиск в дома на пети заподозрян са намерени лабораторно оборудване, наръчници за производство на експлозиви, химикали и изкуствени торове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтеглиха първия победител в лотарията на НАП
Изтеглиха първия победител в лотарията на НАП
Пожар остави без ток 15 хиляди жители на „Люлин“
Пожар остави без ток 15 хиляди жители на „Люлин“