НОВИНИ

"Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Техеран

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за днешните два атентата в Техеран, предаде нейният пропаганден орган, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
12:44, 07.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
ислямска държава пое отговорност атентатите техеран

"Бойци на "Ислямска държава" атакуваха мавзолея на Хомейни и централата на парламента в Техеран", съобщи агенцията на джихадистите "Амак", цитирайки "източник по сигурността". Министерството на разузнаването на Иран съобщи, че днешните атаки срещу парламента и мавзолея на аятолах Хомейни са били извършени от терористи, но не уточни кой стои зад тях, предаде Ройтерс.

Ръководителят на отдела за борба с тероризма към министерството каза, че силите за сигурност са предотвратили трета атака, предаде държавната телевизия ИРИБ. "Сутринта две групи терористи нападнаха парламента и светилището на имам Хомейни. Членове на трета групировка бяха арестувани, преди да успеят да извършат нападение", каза ведомството.

Властите в Иран призоваха медиите да не разпространяват непотвърдени официално информации за терористичните нападения, заяви ръководителят на пресслужбата на парламента Мехди Кияи, цитиран от ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да разберем в колко часа сме родени
Как да разберем в колко часа сме родени
​Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с президента Румен Радев
​Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с президента Румен Радев