НОВИНИ

Изложба за големия Григор Вачков пред Народния театър

Изложба, посветена на творчеството на един от големите български актьори, Григор Вачков, беше открита пред Народния театър "Иван Вазов".

Мина Петрова
от Мина Петрова
20:29, 20.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Григор Вачков играе в над 40 филма и много театрални постановки, често и под режисурата на големия Методи Андонов. Най-известните роли на Вачков са на Митко Бомбата от телевизионния сериал "На всеки километър" и Банко от "Мъжки времена". Изложбата, "Аз искам да играя нечовешки роли", е посветена на 85-годишнината от рождението на актьора и ще продължи до началото на април.

Христо Мутафчиев, актьор: Това е част от политиката на Съюза на артистите да запазва и да опазва паметта, театралната и филмовата памет на България чрез нашите големи творци. И най-важното е, че младите поколения творци, които идват след нас, които сега влизат в Националната академия и в другите театрални училища, да знаят кои са наистина големите, така наречени, Дорийските колони на българския театър и българското кино.
Марта Вачкова, актриса: Човекът, който е искал да изиграе нечовешки роли, а всъщност е изиграл най-човечните, най-топлите, най-сърдечните хора.
Христо Мутафчиев: Като най-добрия злодей в "Мъжки времена"...
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца помагат на свои връстници
Деца помагат на свои връстници
750 хиляди лева за паник бутони и видеонаблюдение в държавните училища
750 хиляди лева за паник бутони и видеонаблюдение в държавните училища