НОВИНИ

Израелската полиция застреля двама палестинци

Двама палестинци извършиха атаки с огнестрелно оръжие на две отделни места в Ерусалим и раниха тежко един човек преди да бъдат застреляни от полицията, предаде Франс прес. Нападателите първо открили огън от колата си по автобус в северен квартал на града. Въоръжен шофьор спрял колата си и отвърнал на огъня.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:46, 09.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
израелската полиция застреля двама палестинци

Двамата нападатели избягали към Стария град, където отново открили огън, при което 50-годишен мъж бил тежко ранен. Според медицински източници е възможно раненият да е палестинец от Източен Ерусалим. Полицията застреляла нападателите.

Друг палестинец се опитал да убие с нож израелски войници на Западния бряг, но бил застрелян. Нападението станало на контролно-пропускателен пункт южно от Калкилия.

Стрелбата в Ерусалим стана по-малко от час преди началото на срещата на израелския премиер Бенямин Нетаняху с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който пристигна вчера на посещение в Израел, отбелязва ТАСС.

Снощи, докато течеше среща на Байдън с бившия израелски президент Шимон Перес в Яфо, на два километра северно от там, в старото пристанище на този южен квартал на Тел Авив, палестинец уби с нож американски турист и рани 11 души, сред които трима руснаци. Нападателят бе застрелян от полицията.П

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: Бойко, който лъже, не е Бойко, който познавам
Радан Кънев: "Бойко, който лъже, не е Бойко, който познавам"
БАН ще почете паметта на Иван Евстратиев Гешов
БАН ще почете паметта на Иван Евстратиев Гешов