НОВИНИ

Извадиха потъналия в река Дунав туристически кораб

Извадиха потъналото в река Дунав туристическо корабче. В хода на операцията бяха открити още четири тела. До момента беше потвърдена смъртта на 20 души, почти всички южнокорейски туристи. "Русалка" потъна на 29 май след удар от по-голям кораб.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
14:51, 11.06.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Десетки хора наблюдаваха операцията по изваждането на останките на "Русалка", в хода на която бяха открити още жертви. Едно от телата е било в капитанската кабина. Жителите на Будапеща описват гледката като шокираща.

Барнабас Калмар, жител на Будапеща: Толкова много хора! Ужасно е!


;

На корабчето е имало 33 южнокорейски туристи и двама унгарци екипаж. Само седем са спасените. Все още има хора в неизвестност.

Януш Кадар, жител на Будапеща: Идвам за първи път тук след трагичния инцидент. Гледах по телевизията за случая и четох вестниците. Аз също съм бил на подобен туристически кораб, особено е чувството, че това можеше да се случи и на нас.

Операцията по изваждането на "Русалка" беше бавна и трудна, заради състоянието на 70-годишния плавателен съд. Подготовката продължи дни и включваше разполагането на плаващ кран. По-рано водолази превързаха корпуса със специални ленти.

Продължава издирването на хора в неизвестност. Предстои полицейски оглед на останките на "Русалка".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три жертви при експлозия на руски танкер в Каспийско море
Три жертви при експлозия на руски танкер в Каспийско море
Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Севлиево
Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Севлиево