НОВИНИ

​Извършени са 240 000 проверки за незаконна сеч и нарушения в горите​

В месеците преди и в началото на отоплителния сезон нарастват бракониерските набези в горските територии, което рефлектира и в нарасналия брой на извършените проверки в горите, е заявил заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, цитиран от пресцентъра на МЗХГ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:29, 05.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
​извършени 240 000 проверки незаконна сеч нарушения горите​

"От май досега в резултат на разпоредения интензивен контрол в горските територии от настоящото ръководство на министерството, са извършени 240 хиляди проверки, като, ако през летните месеци те бяха по 20-25 хиляди средномесечно, то в последния месец достигнаха 60 хиляди", е посочил зам.-министърът.

Атанас Добрев е информирал, че само служителите на Изпълнителната агенция по горите са издали 600 акта през ноември и са задържали над 500 куб.м. дърва за огрев. Други над 900 куб. м. са задържали горските стражари и мобилните екипи на държавните предприятия в същия период.

Проверките са за незаконна сеч, за транспортиране на незаконно добита дървесина, без превозен билет или за превозни средства без GPS устройство, както и за продажба на незаконно добити дърва за огрев. Имало е и проверки на физически лица, на ловци и риболовци, и на превозни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гутериш: ООН е против едностранни действия към Ерусалим
Гутериш: ООН е против едностранни действия към Ерусалим
Запалиха светлините на елхата в София
Запалиха светлините на елхата в София