НОВИНИ

Какви са приоритетите на туризма по време на европредседателството на България?

Националният съвет по туризъм обсъди предстоящите ангажименти на бранша, свързани с европредседателството ни. Министър Лиляна Павлова определи като глобална и дългосрочна цел припознаването на България като интересна и модерна туристическа дестинация и привличането на три пъти повече туристи в София. Репортаж на Цвети Атанасова.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
21:00, 09.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Две хиляди ВИП гости и още 20 хиляди участници ще посетят София в месеците, когато България ще бъде начело на Европейския съвет. За тях вече са одобрени 22 хотела, които отговарят на предварително зададени критерии.

Лиляна Павлова, Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС: Хотелите да са с официалната категоризация , въведена в страната и поддържана от Министерството на туризма, трябва да са минимум три звезди до 5 звезди съответно. Като разположение да имат добра локация. Тук не правим ограничения, защото имаме добри хотели и около летище София също търсени.

Според министър Лиляна Павлова през сайта на председателството, който ще заработи в началото на декември, страната ни ще получи допълнително представяне като туристическа дестинация с богато културно-историческо наследство и красива природа.

Това е и мнението на министъра на туризма. Николина Ангелкова смята, че председателството е възможност да се покаже потенциала на страната ни за целогодишен туризъм. Затова за 2018-та ще бъдат поискани повече средства за реклама.

Николина Ангелкова, министър на туризма: За тази година, общият бюджет на министерството е около 16 милиона за реклама са 12 милиона

- А за догодина какво бихте искали?

- За догодина сме поискали малко по-голямо увеличение, с около 2,3 милиона.

До края на ноември туристическият бранш ще има възможност да предложи на министерството, отговорно за европредседателството своите предложения за презентация на страната ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова наредба в София ще забрани тупането на килими от терасата
Нова наредба в София ще забрани тупането на килими от терасата
На АМ „Струма” при Кресна ще има тържища в помощ на местния бизнес
На АМ „Струма” при Кресна ще има тържища в помощ на местния бизнес