НОВИНИ

​Хаваи прие закон в съответствие с изискванията на споразумението за климата

Хаваи стана първият американски щат, който прие закон за въвеждане на екологични стандарти в съответствие с изискванията на Парижкото споразумение за климата, предаде Ройтерс. Губернаторът на Хавайските острови Дейвид Айдж подписа закона, който изисква от държавните служители да планират реакцията на щата на климатичните промени.

bnt avatar logo
от БТА
07:39, 08.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

"Хората идват на Хавайските острови, за да се наслаждават на околната среда. Климатичните промени застрашават нашите рифове и нашето време, а това застрашава и нашата икономика", каза Скот Глен, съветник по околната среда на губернатора на щата.

На Хавайските острови вече има строги екологични правила, но новият закон е първият, в който директно се споменават стандартите на Парижкото споразумение за климата. Законът предвижда създаването на щатска комисия, която ще изследва климатичните промени и ще изготви подробен план за реакция както на покачване на нивото на океана, така и на климатичните промени като цяло. Условието е този план да е в съответствие с разпоредбите и стандартите, заложени в Парижкото споразумение за климата.

Според Тръмп споразумението застрашава милиони работни места в САЩ. Той обяви миналия четвъртък, че страната му ще се изтегли от договора. Губернаторите на Калифорния, Ню Йорк и Вашингтон обявиха, че създават климатичен съюз на щатите, които ще спазват ангажиментите на Парижкия договор. Хаваите се присъединиха към съюза миналия петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 души загинаха при вчерашните атаки в иранската столица Техеран
13 души загинаха при вчерашните атаки в иранската столица Техеран
Ариана Гранде поднови европейското си турне с концерт в Париж
Ариана Гранде поднови европейското си турне с концерт в Париж