НОВИНИ

Незаконно сметище в карловското село Христо Даново застрашава здравето на хората

Голямо нерегламентирано сметище в карловското село Христо Даново застрашава здравето на живеещите в района, сред които и шестмесечно бебе. Местните жители настояват сметището да бъде почистено в най-кратки срокове и общината да предприеме строги мерки към тези, които изхвърлят отпадъците си не където трябва.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
07:03, 09.03.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
незаконно сметище карловското село христо даново застрашава здравето хората

Нерегламентираното сметище се намира в непосредствена близост до дома на Мариян Николов и при всеки вятър и дъжд боклуците влизат в двора му. Той е притеснен, че със затоплянето на времето могат да тръгнат зарази, които са опасни за здравето на детето му.

Мариян Николов: Последният вятър беше преди трети март коагато ви потърсих, жена ми беше излязла с детето отвън на двора и изведнъж духна един вятър и всичките найлони от тука връкнаха към нас... то се вижда даже напечели почва да мирише, всичко се усеща, притесняваме се и то много от тези зарази, защото тръгнат ли няма спиране.

Опасното сметище съществува повече от 10 години в източната част на селото. Кметът каза че от края на миналата годината досега два пъти е търсил съдействието на общината за почиствинето му.

Акиф Каратабан - кмет на с. Христо Даново: От как съм постъпил като кмет имам една докладна записка която съм я пуснал преди нова година и втората, която съм я пуснал е преди две седмици за това нерегламентирано сметище...

Общината вече е създала организация за почистване на нерегламентираното сметище. Заместник-кметът обаче, отчита слабости в досегашния контрол към тези които замърсяват

Стойо Карагенски - зам. кмет на община Карлово: Имаме и глоби, които трябва да се налагат на тези, които замърсвят. Много от кметовете заобикалят контрола с глобяването, защото половината село са роднини и всеки прави една друга сметка, че ще дойде време за избори и тези хора отново трябва да гласуват за него.

Кметът на Христо Даново заяви, че е готов да започне да глобява. От общината се ангажираха да изчистят сметището до края на седмицата. Ако обаче това не се случи хората, ще информират Министерството на околната среда и водите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награда за българския патриарх Неофит в Москва
Награда за българския патриарх Неофит в Москва
Затварят част от бул. България заради строежа на метрото
Затварят част от бул. "България" заради строежа на метрото