НОВИНИ

"Хюриет": Един от атентаторите на летище "Ататюрк" е чеченец

Жертвите на атентата в Истанбул вече са 42, след като служителка на летището почина от раните си. Турската преса пише, че тримата камикадзета са били граждани на Таджикистан. Според вестник "Хюриет", един от тях е чеченец на име Осман Вадинов. В хода на разследването са арестувани 13 души.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
14:15, 30.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
хюриет един атентаторите летище ататюрк чеченец

Турската полиция обискира жилища в истанбулския квартал "Фатих", където са живеели нападателите. Открити са материали, свързани с "Ислямска държава". 13 души са арестувани. Турската преса разпространи снимки на терористите. За един тях се твърди, че е руски гражданин от чеченски произход. Името му е Осман Вадинов. Според вестник "Хюриет" турското разузнаване е разполагало със снимка на Вадинов, който е влязъл от Сирия. Службата е предупредила за възможен атентат на летището, 20 дни преди нападението.

Според източници на вестник "Милиет" терористите са граждани на Таджикистан. Има индикации, че те са членове на "Ислямска държава". Мъжете са пристигнали на летище "Ататюрк" с такси. Носели са три раници и куфар. Въпреки горещото време, те били облечени с якета и това накарало охраната да позвъни на полицията. Шофьорът на таксито е разпитан. Той заявил, че клиентите му разговаряли на непознат за него език. В хода на антитерористичаната операция са претърсени жилища и в кварталите "Пендик", "Башакшекир" и "Султанбейли".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Плевнелиев: България подкрепя европейското бъдеще на Украйна
Росен Плевнелиев: България подкрепя европейското бъдеще на Украйна
Джуди Денч си направи първата татуировка на 81 години
Джуди Денч си направи първата татуировка на 81 години