НОВИНИ

Китай спира полетите си до Северна Корея

Полетите на китайската държавна авиокомпания Еър Чайна между Пекин и Пхенян ще бъде преустановени от понеделник, обяви днес китайската държавна телевизия. Китай предупреди преди това, че конфликт може да избухне всеки миг на Корейския полуостров.

bnt avatar logo
от БТА
18:15, 14.04.2017
Чете се за: 00:48 мин.
По света
китай спира полетите северна корея

Предупреждението бе отправено в момент, в който има риск Пхенян да извърши този уикенд ново ядрено изпитание. Ако това се служи Пхенян ще се превърне и в мишена на заплахите на американския президент Доналд Тръмп.

Последният полет на Еър Чайна между Пхенян и Пекин пристигна в китайската столица днес в 18 ч. местно време.

Същевременно армията на Пхенян се закани да даде безпощаден отговор на всяка американска провокация. Предупреждението е отправено в декларация, разпространена днес от севернокорейската държавна агенция.

Споменавайки американския ракетен удар в Сирия, севернокорейската армия казва, че администрацията на Доналд Тръмп "е влязла в ерата на откритите заплахи и шантажа" срещу Северна Корея.

Тръмп обеща вчера, че че ако Китай, който е единственият близък съюзник на Северна Корея, не намери начин да се справи с нея, то САЩ и техните съюзници ще се заемат с това.

Тръмп освен това изпрати към Корейския полуостров самолетоносача "Карл Винсън"с ударна група, а после спомена и за "армада", включваща и подводници. Северна Корея обеща да отговори на това "безумно" решение, заявявайки, че е готова за война.

В изявлението си севернокорейската армия казва, че американките бази в Южна Корея, както и "генералните щабове на Злото", като южнокорейският президентски дворец, ще бъдат направени на пух и прах за няколко минути".

"Колкото повече големи мишени като ядрени самолетоносачи се приближават до Корейския полуостров, толкова ефектът от безпощадните удари ще бъде по-голям", се предупреждава в декларацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вярващи от цял свят сe събраха в Ерусалим за процесиите на Разпети петък
Вярващи от цял свят сe събраха в Ерусалим за процесиите на Разпети петък
БНТ2 раздаде великденски яйца в Благоевград
БНТ2 раздаде великденски яйца в Благоевград