НОВИНИ

Контрабандни цигари задържаха на Кулата

Рекордните в последните години 914 мастърбокса контрабандни цигари задържаха на Граничен пункт "Кулата" при съвместна операция МВР, Агенция "Митници" и прокуратурата. Цигарите са открити в полски ТИР, пътуващ от Гърция за България. Стойността на дължимия акциз за откритото количество е около 2 милиона лева.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
21:20, 28.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Камионът, превозващ цигарите, опитал да премине границата късно вечерта. След като го премерили на кантар обаче митничарите се усъмнили в товара му, защото се оказал по-лек, отколкото би трябвало да тежи. Със сканиращи устройства граничните служители установили, че камионът превозва цигари, а не вписаните по документи части за вентилатори.

Георги Мадолев, прокурор в Окръжна прокуратура: "Цигарите са били скрити изключително находчиво, били са камуфлирани като пакети."

Марката цигари и начина им на опаковане са нетрадиционни за българския пазар. Дали това означава, че има нов канал за контрабанда на тютюневи изделия, ще трябва да покаже разследването. Срещу шофьорът на полския камион ще бъде повдигнато обвинение за контрабанда. Цигарите ще бъдат унищожени.

Георги Александров, началник на Митница "Югозападна": "Законодателството не предвижда по никакъв друг начин да бъдат реализирани тези стоки."

Количеството задържани цигари е рекордно от 2010-а година насам. Тогава на Кулата бе заловен камион, опитващ нелегално да вкара в страната ни 1360 мастърбокса цигари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов е поискал съдействие от Фронтекс за подсигуряване на границите
Бойко Борисов е поискал съдействие от Фронтекс за подсигуряване на границите
Рокерски протест по време на дело за катастрофа с двама мотористи
Рокерски протест по време на дело за катастрофа с двама мотористи