НОВИНИ

Кралица ​Елизабет II отправи пожелания за мир в Коледното си послание

Британската кралица Елизабет Втора отправи в традиционното си послание по случай Рождество Христово пожелания за мир, но вплете и някои лични моменти и изрази надежда, че за 92 години живот е постигнала известна мъдрост, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:31, 26.12.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
кралица ​елизабет отправи пожелания мир коледното послание

"Някои култури смятат, че дългият живот носи мъдрост", каза Елизабет в предварително записаното си обръщение, излъчено днес. "Бих искала да вярвам в това. Може би част от тази мъдрост е да признаеш някои от загадъчните парадокси на живота като например този, че човешките същества имат огромна склонност към доброто,но въпреки това и способност да вършат зло", каза кралицата.

Преминавайки към по-леки теми, кралицата каза, че изминалата година е била богата на събития за семейството ѝ: имало е две сватби, родили са се две бебета, а още едно е на път. А това значи, че една баба има много работа, каза Елизабет Втора.

Тази година се ожени внукът на кралицата Хари, синът на принц Чарлз и принцеса Даяна, и съпругата му Меган Маркъл е бременна. Омъжи се и внучката ѝ Юджийн, дъщеря на принц Андрю и Сара. Роди се правнукът й Луи, третото дете на принц Уилям и Кейт, и правнучката ѝ Лена Елизабет, дъщеря на Зара Тиндъл, единственото дете на принцеса Ана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Патриаршеската катедрала Св. Александър Невски с нов сайт
​Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" с нов сайт
Дядо Коледа гостува в БНТ
Дядо Коледа гостува в БНТ