Лекари от "Александровска" болница на протест заради лоши условия на труд

Лекари от "Александровска" болница излизат на протест заради "ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти", съобщиха от болницата.

от БГНЕС
10:18, 05.11.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Лекари от Александровска болница на протест заради лоши условия на труд

В писмото на медиците пише още: "Многократно с наши писма информирахме Министерство на здравеопазването за ужасяващите условия на труд и за лечение на пациентите в редица помещения и сгради в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. Стигна се дори до срутване на покрива на Клиниката по алергология, което бе отразено от медиите.

Въпреки настояването ни за незабавно отпускане на финансови средства за възстановяване на рухналия покрив и ремонти, и възстановяване на останалите сгради и помещения в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължава. В пространството се хвърлят само празни обещания за стотици милиони лева, които обаче не е ясно кога и дали изобщо ще се отпуснат. А на път са да рухнат още няколко клиники, което може и да доведе до преустановяване на дейността на болницата.

Потресаващото неглижиране, от страна на принципала, на условията на труд, на условията за лечение на пациентите, на условията за обучение на студентите в една от най-големите държавни университетски болници, в сърцето на България – столицата ни, принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да предприемат крайни действия – започване на ежедневни протестни действия, в това число и гражданско неподчинение.

В случай, че Министерство на здравеопазването не предприеме спешни действия за възстановяване и ремонтиране на рушащите се сгради и помещения в УМБАЛ „Александровска“ с конкретни срокове за изпълнение, след 6 ноември 2019 година работещите от университетската болница започват протестни действия в защита на своите права за нормални условия на труд, в защита на пациентите, за които се грижат и лекуват, но мизерстват в мухъл, влага и са застрашени някой покрив да се срути на главите им, в защита на младите хора, които обучават в хуманност и грижа".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
САЩ официално се оттеглят от Парижкото споразумение за климата
САЩ официално се оттеглят от Парижкото споразумение за климата
Радев: Бизнесът трябва да поеме водеща роля за преодоляване на социалната криза
Радев: Бизнесът трябва да поеме водеща роля за преодоляване на социалната криза