Ливан с ново правителство

Ливан от днес има ново правителство с министър-председател Саад Харири. Новият кабинет, съставен от президента Мишел Аун и премиера Харири, се състои от 30 министри, представляващи партии от целия политически спектър, с изключение на християнската фалангистка партия, която отказа предложеното й министерство. Има двама министри от шиитското движение Хизбула, което Харири обвинява, че е планирало атентата срещу баща му Рафик Харири през 2005 г.

от БНТ
07:21, 19.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
По света
ливан ново правителство

В правителството на Харири има нови министерства, като това за борба с корупцията, разяждаща ливанския политически живот. За първи път има държавни секретари за правата на жените, за правата на човека и за бежанците

46-годишният Харири е отявлен противник на сирийския режим. Той се връща на власт след пауза от пет години. "Това е правителство на разбирателството", каза премиерът пред журналисти. Негов основен приоритет ще бъде "да пази сигурността от пожарите, опустошаващи нашия район и да защити нашата страна от негативните последици на сирийската криза, посочи премиерът. "То ще работи също за подготовка на нов изборен закон", добави той.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Путин и Ердоган са обсъдили  по телефона ситуацията в Алепо
Путин и Ердоган са обсъдили по телефона ситуацията в Алепо
Украйна национализира първата банка
Украйна национализира първата банка