НОВИНИ

Махат книгите от "Славейков" заради ремонт

Пазарът за книги на площад "Славейков" ще работи през определени дни дни от седмицата, а не непрекъснато. Това е една от възможностите, които предвижда реорганизацията на пространството след края на мащабния ремонт на ул. "Граф Игнатиев".

махат книгите славейков заради ремонт
bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 20.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Той ще започне през юни и докато продължава, книжният пазар временно ще бъде премахнат. Ремонтът предвижда подмяна на настилките по улица "Граф Игнатиев" и пресечките от площад "Гарибалди" до Перловската река, както и подмяна на трамвайните релси, които ще станат по-безшумни. Улицата вече ще стане пешеходна, обясни зам.-кметът на София Евгени Крусев.

Авторите на архитектурния проект предлагат след обновяването на площад "Славейков", книжният пазар да е временен, само в определени дни от седмицата. Първото обществено обсъждане на тази идея ще е тази сряда в Столичната библиотека. Според търговци на книги, подобна идея не е в тяхна полза.

"Това не е добре, защото човек като работи една работа, той няма как, трябва да избива разходи за склад, за това, за онова, пък в рамките на 3 дена... Търговията е времеемка работа, затова няма как, не е подходящо за тая работа".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как един загубен портфейл намери притежателя си в Америка?
Как един загубен портфейл намери притежателя си в Америка?
Автобус катастрофира край Драгичево
Автобус катастрофира край Драгичево