НОВИНИ

Мексико има само 45 дни да подобри контрола по границата със САЩ

Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри подробности около имиграционното споразумение с Мексико като размаха документ пред репортерските камери . Макар и да нарече детайлите около него тайни, слънчевата светлина и добрата оптика успяха да ги прихванат.

bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 12.06.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Американският държавен глава обяви, че именно този лист е договореността споразумение с Мексико. Тръмп продължи с думите, че е "много добра сделка", но ще остави Мексико да разкрие детайлите около нея в подходящия момент.

Въпреки това размаханият лист се оказа осветен от слънцето и на увеличените снимки, се чете, че Мексико има срок от 45 дни да засили охраната по южната си граница. След това предстои оценка на постигнатото от Вашингтон и при незадоволителни резултати Мексико ще стане "сигурна трета страна".

Това би оставило преминаващите в Мексико, вместо да кандидатстват за статут на бежанци в Съединените щати. Такова споразумение трудно би получило нужната подкрепа от мексиканските депутати. Американските преговарящи са искали ангажимент за нулева миграция през мексиканска територия, но това е било "мисия невъзможна", сподели мексиканската страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци между полицията и демонстранти в Хонконг
Сблъсъци между полицията и демонстранти в Хонконг
Косово заличи шансовете ни за Евро 2020 (видео)
Косово заличи шансовете ни за Евро 2020 (видео)