НОВИНИ

Мей ще продължава да търси подкрепата на Корбин за Брекзит

Тереза Мей призова Джереми Корбин „да остави настрана различията“ и да се съгласи на сделката за Брекзит, съобщава Би Би Си. Великобритания трябваше на напусне пределите на ЕС на 29 март, но крайният срок беше отложен за 31 октомври, след като британските депутати отхвърлиха три пъти сключената между Лондон и Брюксел сделка.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:14, 05.05.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
мей продължава търси подкрепата корбин брекзит

Сега британският премиер търси подкрепата на Лейбъристите, за да прокара споразумението през парламента. В писмо до в. „Мейл он Сънди“ Тереза Мей посочва, че опозицията трябва да се „вслуша в това, което са казали избирателите“, визирайки проведените в четвъртък местни избори в страната.

Консерваторите загубиха 1334 съветници, а Лейбъристите не успяха да излязат начело и загубиха 82 места.

Либерал демократите са големите печеливши от загубата на Торите, като получиха 703 места, като Зелените и независимите кандидати също отчетоха победа.

Премиерът обвини за тежката загуба застоя по отношение на Брекзит – но беше категорична, че вотът е дал „нов тласък“ за намиране на исход от „задънената улица“.

Преговорите между Консерваторите и Лейбъристите ще бъдат подновени във вторник. Според запознати Мей ще търси допирни точки по три проблема – митническите проверки, движението на стоки и правата на работниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вим Вендерс пред БНТ за Папа Франциск: Човек на думата си
Вим Вендерс пред БНТ за "Папа Франциск: Човек на думата си"
Най-запомнящите се визити на папа Франциск
Най-запомнящите се визити на папа Франциск