НОВИНИ

Младежки медиен фестивал „Арлекин“

Варна е домакин на петото издание на фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“. В него участват над 400 деца и младежи от цяла България, които ще покажат своите умения във всички тематични направления - кино и телевизия, интернет медии и радиопредавания. Фестивалът се реализира с подкрепата на БНТ и Община Варна и медийното партньорство на БНТ 2.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
18:00, 16.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Тържественото откриване на фестивала беше дадено с прожекцията на видео урокът „Забравената история за Стиляна“, който стана причина за едноимената национална кампания на БНТ и Министерството на образованието и науката.

Ивайло Иванов, учител в 134 СОУ “Димчо Дебелянов” - София: "Днес ние от БНТ връщаме тази история във вашето училище. Урокът не е за оценка, а затова как всеки един от Вас може да бъде смел, отговорен и истински, когато вярва. Младото поколение обича да гледа, обича да слуша, но не обича толкова много да чете и тук всъщност идва голяма роля на БНТ."
Лилия Христова, Община Варна: "Съпортът на националната телевизия е една оценка и за самия фестивал. Такава институция, като телевизията няма как да подкрепи нещо, което няма стойност."

Дните от конкурсната програма се провеждат в зала „Пленарна“ на Община Варна, където младите творци презентират своите проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермери ще получат помощи заради загубите от нодуларен дерматит
Фермери ще получат помощи заради загубите от нодуларен дерматит
Жители на варненския квартал Аспарухово готвят протест 2 години след потопа
Жители на варненския квартал "Аспарухово" готвят протест 2 години след потопа