НОВИНИ

Много слънце и високи температури ни очакват и на Стефановден

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. На места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, които в Югоизточна България ще се задържат почти през целия ден. Над останалата част от страната през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
14:07, 26.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
слънце високи температури очакват стефановден

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, малко по-високи - по Черноморието; максималните ще са между 9 и 14 градуса, в районите с мъгла - малко по-ниски.

Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня вече ще е близко до средното за декември.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места ще се образува ниска облачност или мъгла, по-трайни - в южните райони. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

;

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен, вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

В четвъртък вятърът от юг-югозапад ще се усили, в източните райони ще е умерен. Облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Южна България, ще превали дъжд. Температурите ще се задържат без съществена промяна.

В петък от северозапад ще прониква студен въздух. Ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд, в планинските райони - сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сокът от нар облекчава симптомите на артрит
Сокът от нар облекчава симптомите на артрит
Мъж застреля жена и две деца в жилищен блок във Финикс
Мъж застреля жена и две деца в жилищен блок във Финикс