НОВИНИ

​Музей, посветен на Джеймс Бонд, е построен в австрийските Алпи

В най-новия филм за Джеймс Бонд главният персонаж рискува живота си в австрийските Алпи. На въпросната снимачна площадка, на над 3000 метра надморска височина нов музей с футуристичен дизайн пресъздава света на прочутия секретен агент на Нейно Величество, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:15, 13.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
По света
​музей посветен джеймс бонд построен австрийските алпи

Бетонна сграда с форма на паралелепипед, "кацнала" върху планински склон, очаква посетителите, които трябва да ползват лифт, за да стигнат до нея. От новия музей "007 Елементи" в областта Тирол, който отвори врати тази седмица, се открива прекрасна гледка към планинските върхове наоколо. В ски-курорта Зьолден в района Йоцтал в Алпите са заснети редица сцени от "Спектър" - 24-ия филм от поредицата за Бонд.

В музея, проектиран в тясно сътрудничество с продуциралата филмите за Бонд британска компания, посетителите могат да се потопят визуално и звуково в атмосферата, която цари зад кулисите на поредицата. Сградата с площ 1300 кв.м е построена на 3050 метра надморска височина. "Повечето зали са като издълбани в скала, т.е. намират се във вътрешността на планината, за да се вижда минимална част от екстериора - поясни архитектът Йохан Обермозер. - Идеята бе да се почувства суровата природа."

;

Температурата в залите е отрицателна дори през лятото. На посетителите се предлага 9-етапно филмово пътуване в тъмни зали и тунели, в които са инсталирани огромни екрани и огледала. Поредицата е представена чрез редица актьори, превъплътили се в образа на Бонд, и чрез митични места от филмите за агент 007.

Посетителите могат също да видят екшън сцени от поредицата и да научат тайни, свързани със заснемането им. "Искахме да създадем усещането, че посетителят преживява случващото се във филмите за Бонд посредством ефекта от архитектурата, звука и светлината", поясни Нийл Калоу, който е сценограф на редица филми от поредицата и е допринесъл за създаването на музея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Мирела Демирева с първо място в Диамантената лига по лека атлетика в Мароко
​Мирела Демирева с първо място в Диамантената лига по лека атлетика в Мароко
Спасяването на 13-те в Тайланд - истории за волята
Спасяването на 13-те в Тайланд - истории за волята