НОВИНИ

Приключи изслушването на Мария Габриел пред Европейския парламент

Приключи изслушването на Мария Габриел пред Европейския парламент. БНТ 2 и news.bnt.bg го показаха пряко от Брюксел. Изслушването е за поста еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество. Българската кандидатка за еврокомисар отговаря на въпроси на депутати от две парламентарни комисии, а оценката им ще стане ясна утре.

приключи изслушването мария габриел европейския парламент
bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 20.06.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Най-напред Мария Габриел говори за кратко. След което отговаря на въпросите на евродепутати от комисиите по промишленост, изследвания и енергетика и по култура и образование на Европейския парламент.

Ресорът, предложен на Габриел, е дигитална икономика и цифрово общество. Предварително евродепутатите зададоха писмени въпроси към българския кандидат, а нейните отговори са на 16 страници.

За одобрение на нейната кандидатура е необходима подкрепата на 2/3 от от евродепутатите. Резултатът ще бъде обявен на 21 юни 2017 г.

Ако бъде одобрена, кандидатурата на Мария Габриел ще бъде гласувана на сесия на Европарламента през юли, а след това трябва да бъде назначена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои ще са приоритетите в дигиталното портфолио на Мария Габриел?
Кои ще са приоритетите в дигиталното портфолио на Мария Габриел?
Томислав Дончев връчи наградите Д-р Илко Ескенази
Томислав Дончев връчи наградите "Д-р Илко Ескенази"