НОВИНИ

Над 150 000 кг отпадъци са събрани при почистване на горските територии

Събрани са почти 152 000 кг отпадъци на територията на повече от 330 зони за почистване, голяма част от които защитени местности, по време на кампанията за почистване на горските територии на страната, съобщават от Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/.

bnt avatar logo
от БТА
15:36, 06.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
150 000 отпадъци събрани почистване горските територии

Близо 7500 служители от целия горски сектор - регионални дирекции по горите, природни паркове, държавни горски предприятия и организирани от тях доброволци, са се включили в кампанията.

Най-активни са били доброволците в Природния парк /ПП/ "Странджа", където освен горските служители са участвали повече от 1000 доброволци.

В почистването на ПП "Шуменско плато" са се включили над 500 души от институции и туристически дружества. Участието и активизирането на служители по горите и доброволци е с близо 50 на сто повече от предварителните очаквания.

Специален координационен щаб е обединил работата по кампанията на всички структури на Министерството на земеделието и храните от горския сектор. Осигурени са били над 15 000 чувала, 9000 ръкавици и над 260 автомобила за извозване на събраните отпадъци.

Инициативата е обединила общински, областни и горски администрации, доказвайки на практика ефекта от добре свършената съвместна работа, отбелязват от ИАГ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха двама лекари, причинили смърт на родилка и нейното бебе
Осъдиха двама лекари, причинили смърт на родилка и нейното бебе
Мая Манолова предлага промени в работата на арбитражните съдилища
Мая Манолова предлага промени в работата на арбитражните съдилища