НОВИНИ

Нападателят от Лондон бил осъден терорист

Британската полиция обяви името на мъжа, който намушка двама души с нож в Лондон, а по-късно и самият той беше убит. Нападателят наскоро е излязъл от затвора, където излежавал присъда за деяния, свързани с тероризъм.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:09, 03.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Мъж беше прострелян смъртоносно от полицаи, след като преди това нападна с хладно оръжие минувачи в Лондон. Полицията определя случая като терористичен акт. Инцидентът стана в оживен район на британската столица с магазини, кафенета и кино. Според очевидци са произведени три изстрела.

Франсис, местен жител: О, разбира се, че се уплаших, разтреперих се. Когато дойдох, имаше два автомобила и въоръжени полицаи. Мъж лежеше на земята. Мисля, че беше застрелян в главата.

Преди седмица заподозреният бил освободен предсрочно от затвора, където излежавал присъда от три години и четири месеца за притежание и разпространение на документи с терористична информация. В момента на нападението бил под полицейско наблюдение.

Помощник-комисар Луси Д'Орси: Уверени сме, че това е изолиран инцидент. Води се разследване в тясно сътрудничество между службите. Все още не е официално потвърдена самоличността на заподозрения, но смятаме, че той е Судеш Аман, на 20 години.

При атаката са пострадали двама души - 40-годишен мъж, който вече е стабилен, и 50-годишна жена, която след преглед е освободена от болницата в добро състояние. Друга жена е била леко ранена, вероятно от счупените от изстрелите стъкла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивното отделение на столичната педиатрия отваря врати днес
Интензивното отделение на столичната педиатрия отваря врати днес
Китай инжектира милиарди в икономиката си заради коронавируса
Китай инжектира милиарди в икономиката си заради коронавируса