НОВИНИ

Нападение с кола-бомба в Измир, жертвите са две

Нападение с кола-бомба пред сградата на съда в турския град Измир. Жертвите са две - полицай и служител на съда. При престрелка с полицията са убити двама нападатели, издирва се още един. До момента никой не поел отговорност, но властите подозират сепаратистите от Кюрдската работническа партия.

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 05.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Нападателите са закарали заредена с експлозиви кола до сградата на съда в Измир. При опита на полицията да ги спре, те слезли от колата и я взривили пред входа за съдии и прокурори. По време на престрелка са убити двама терористи. Жертви на нападението са полицай и служител на съда. В района е заснета втора горяща кола. Валията на провинция Измир уточни, че тя е взривена с контролирана експлозия. Ерол Йълдъз каза още, че нападателите са били въоръжени с автомати Калашников и ръчни гранати. Ако се съди по намереното оръжие, те са замисляли по-сериозна атака, е оценката на турския вицепремиер Вейси Кайнак. Властите не изчакаха някой да поеме отговорност за атентата и съобщиха, че следите водят към Кюрдската работническа партия.

Второто сериозно нападение в самото начало на годината разтърси дълбоко Турция, коментира кореспондент на Би Би Си. При зачестилите нападения от година и половина се поставя въпросът могат ли властите да овладеят заплахите от ПКК, Ислямска държава и съседните огнища на конфликти. Много хора се чувстват несигурни в собствената си страна, отбелязва британската медия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През нощта времето ще продължи да се влошава
През нощта времето ще продължи да се влошава
Нова автобусна линия в София
Нова автобусна линия в София