НОВИНИ

Чудотворната икона на Св. Богородица "Всецарица" в София

В столичния храм "Света Параскева" днес тържествено беше посрещната чудотворната икона на Божията майка "Всецарица". Светинята е известна с многото си чудеса и благодатна помощ на хора с онкологични заболявания и страдащи от безплодие. Иконата е уголемено копие на оригинала, който се намира в Атонския манастир.

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 05.01.2017 (обновена)
10360
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Десетки миряни посрещнаха чудотворната икона на Божията майка „Всецарица". Светинята пристигна в София в чест на предстоящия празник Богоявление. След внасянето ѝ в храма беше отслужен молебен.Чудотворната икона датира от ХVII век. Две нейни копия са пренесени в Москва. В манастира "Ватопед" са получавали писмени свидетелства за случаи на деца, излекувани от онкологични заболявания.

Иконом Йоан Чикалов: "Лекува вярата и най-вече молитвата принесена с вяра пред тази чудотворна икона на св. Богородица, която е бърза застъпница и молитвеница пред своя син, наш Господ Исус Христос. Кой от нас, като зависи от близък човек не отива при майката да го помоли. Същото е и със Света Богородица. Когато се помолим пред нея с жива вяра, тя изпросва от нашия Господ всичко, което ни е необходимо."

Иконата на Божията майка "Всецарица" ще остане в храма "Света Параскева" до събота . По време на престоя ѝ в църквата всеки ден от 9 часа ще бъде отслужвана Света литургия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови моменти в данъчната кампания
Нови моменти в данъчната кампания
Издигат паметник на кирилицата на Антарктида
Издигат паметник на кирилицата на Антарктида